Невинаги най-гръмогласните отправят най-добрите послания.  Лидерът на Има такъв народ

...
Невинаги най-гръмогласните отправят най-добрите послания.  Лидерът на Има такъв народ
Коментари Харесай

Заявката на Трифонов е силна, не угажда на алчните за постове

Невинаги най-гръмогласните насочат най-хубавите послания.  Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов до момента беше упрекван, че мълчи. Нападките бяха, че бяга от отговорност и се надява на чудеса и мечти. В последна сметка Трифонов завоюва. Той сподели, че доста добре е чул настояванията на електората и доста хора му гласува доверие. 

След отлива на гласове, ГЕРБ още веднъж е с вързани ръце. А Слави Трифонов този път ненадейно бързо направи своето предложение за състав на кабинет. Той разгласи имената на специалисти, като акцентира на професионалния им опит в техните сфери, положителното им обучение и владеенето на непознати езици. Все неща, които в " ерата Борисов " не означаваха нищо и половина. 

За министър-председател бе препоръчан Николай Василев . През 1994 година той приключва стопанска система в Университета за стопански науки в Будапеща, през 1995-та получава бакалавърска степен и по бизнес администрация, финанси и стопанска система в Щатския университет на Ню Йорк, а през 1997-а – магистърска степен по интернационална стопанска система и финанси в университета „ Брендайс “ (Уолтъм, САЩ) и университета „ Кейо “ (Токио, Япония).

От 1999 година има влиятелната степен CFA (сертифициран финансов аналитик) и е първия българин с тази степен. Член е на Управителния съвет на Българската CFA асоциация. Владее британски, маджарски и съветски език, има начални знания по френски, немски и японски.

От 1996-та до 2001 година работи като капиталов банкер. Бил е старши вицепрезидент в Lazard Capital Markets – Лондон, асоцииран шеф на UBS (бившата SBC Warburg Dillon Read) в офисите на компанията в Токио, Ню Йорк и Лондон, данъчен съветник в Coopers&Lybrand – Будапеща.

Николай Василев е бил член на две държавни управления на България, като поредно заема позициите на заместител министър-председател и министър на стопанската система (2001-2003), зам. министър-председател и министър на превоза и известията (2003-2005) и министър на държавната администрация и административната промяна (2005-2009). 

Другото по-известно име от проектокабинета на " ИТН " e препоръчаният за стопански министър Любомир Дацов . Той е някогашен зам.-финансов министър, отговарял за бюджета, структурните промени и координацията на еврофондовете. Бил е член на икономическия и финансов комитет към съвета на финансовите министри в Европейския съюз. Инициатор и координатор е на въвеждането на програмното бюджетиране в България. Работил е за Министерство на финансите от 1992 до 2009 година. От 2009-та е съветник по макроикономически, финансови и банкови въпроси. Бил е хоноруван помощник по обществени финанси към стопанския факултет на СУ “Климент Охридски “. Редовно разгласява разбори в разнообразни медии. Завършил е УНСС - София и има редица специализации по макроикономика и бюджетен мениджмънт. Избран е с 6-годишен мандат за член на Фискалния съвет от 25.11. 2015 година.

Николай Радулов е препоръчан за вицепремиер и вътрешен министър. Експертът е по вътрешна сигурност и е някогашен секретар на МВР  Той е на 65 години, приказва четири езика. Придобил е спомагателна подготовка в Съединени американски щати и Англия. Доктор по философия и национална сигурност. С над 33 година опит в бранша на сигурността. Преподавател е в Нов български университет по национална и интернационална сигурност. Автор е на голям брой изявления.

Останалите оферти са на младежи, като акцентът е главно върху образованието им. Младият невролог от ромски произход  Антония Валентинова пък ще е вицепремиер по ромските въпроси. 

Очевидно " ИТН " не желае да води и да зависи от пазарлъци, а е подготвена да поеме цялата отговорност за ръководството на страната. Което, при създалата се обстановка, може би е най-хубавия вид. Колкото до останалите протестни партии, както и Българска социалистическа партия, нежелаеща да я назовават партия на статуквото, те или поддържат препоръчаното държавно управление без каквито и да било съдружни задължения, или отиваме на последващи избори. След поръчката на Трифонов, нищо чудно поддръжката за неговата групировка да е даже по-голяма.

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР